Mljeveno meso u pire krompiru

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta
Mljeveno meso u pire krompiru

Sastojci

Mljevena govedina:
400 grama
Krompir:
1 kilogram
Crveni luk:
1 glavica
Mlijeko:
1/2 litra
Sir:
200 grama
Paradajz:
200 grama
Ulje:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Skuhajte krompir i napravite pire.

  2. Zagrijte mlijeko i dodajte u pire. Promiješajte.

  3. Zagrijte ulje u tavi.

  4. U tavu dodajte luk i mljeveno meso. Kuhajte 5 minuta.

  5. Dodajte paradajz i kuhajte još 5 minuta.

  6. Začinite sa soli i biberom.

  7. U posudu za pečenje stavite pola napravljenog pire krompira. Pire "zalijte" smjesom s mesom. Sloj mesa prekrijte ostatkom pirea.

  8. Pospite sa sirom i stavite u pećnicu te pecite dok se sir ne rastopi.

  9. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.