Mrkva u javorovom sirupu
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Mrkve:
3 šolje
Maslo:
1/4 šolje
Javorov sirup:
1/2 šolje
Đumbir:
1/2 kašičice
Kora od narandže:
1/4 kašičice
Peršun:
Po želji
Instrukcije
Kuhajte mrkvu u kipućoj vodi 10-20 minuta ili dok ne omekša a zatim ocijedite.
U tavi zagrijte maslo pa umiješajte sirup, đumbir i koru od narandže. Pirjajte 1 minutu uz konstantno miješanje.
Prelijte mrkvu s umakom, pospite peršunom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.