- Vrijeme pripreme
- 2 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 13.11.2010
- 3 šolja
- mrkve
- 1/4 šolja
- maslo
- 1/3 šolja
- javorov sirup
- 1/2 kašičica
- đumbir
- 1/4 kašičica
- kora od narandže
- 1 po potrebi
- peršun

- Kuhajte mrkvu u kipućoj vodi 10-20 minuta ili dok ne omekša a zatim ocijedite.
- U tavi zagrijte maslo pa umiješajte sirup, đumbir i koru od narandže. Pirjajte 1 minutu uz konstantno miješanje.
- Prelijte mrkvu s umakom, pospite peršunom i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!