Mrkva u javorovom sirupu

Vrijeme pripreme
2 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
3 šolja
mrkve
1/4 šolja
maslo
1/3 šolja
javorov sirup
1/2 kašičica
đumbir
1/4 kašičica
kora od narandže
1 po potrebi
peršun
Mrkva u javorovom sirupu
  1. Kuhajte mrkvu u kipućoj vodi 10-20 minuta ili dok ne omekša a zatim ocijedite.
  2. U tavi zagrijte maslo pa umiješajte sirup, đumbir i koru od narandže. Pirjajte 1 minutu uz konstantno miješanje.
  3. Prelijte mrkvu s umakom, pospite peršunom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*