Mrkva u javorovom sirupu

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 2 minuta
Mrkva u javorovom sirupu

Sastojci

Mrkve:
3 šolje
Maslo:
1/4 šolje
Javorov sirup:
33/100 šolje
Đumbir:
1/2 kašičice
Kora od narandže:
1/4 kašičice
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. Kuhajte mrkvu u kipućoj vodi 10-20 minuta ili dok ne omekša a zatim ocijedite.

  2. U tavi zagrijte maslo pa umiješajte sirup, đumbir i koru od narandže. Pirjajte 1 minutu uz konstantno miješanje.

  3. Prelijte mrkvu s umakom, pospite peršunom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.