Mrkve u maslu sa limunom i peršunom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Mrkve:
600 grama
Maslo:
1/4 šolje
Peršun:
2 kašičice
Sok od limuna:
2 kašike
Sol:
1/4 kašičice
Instrukcije
Kuhajte mrkvu u kipućoj vodi dok ne omekša a zatim ocijedite.
U istoj tavi rastopite maslo pa umiješajte peršun, sok od limuna i sol.
Dodajte mrkvu i zagrijte dobro.
Skinite s vatre pa poslužite kao prilog.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.