Mrkve u maslu sa limunom i peršunom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 4 minuta
Mrkve u maslu sa limunom i peršunom

Sastojci

Mrkve:
600 grama
Maslo:
1/4 šolje
Peršun:
2 kašičice
Sok od limuna:
2 kašike
Sol:
1/4 kašičice

Instrukcije

  1. Kuhajte mrkvu u kipućoj vodi dok ne omekša a zatim ocijedite.

  2. U istoj tavi rastopite maslo pa umiješajte peršun, sok od limuna i sol.

  3. Dodajte mrkvu i zagrijte dobro.

  4. Skinite s vatre pa poslužite kao prilog.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.