- Vrijeme pripreme
- 4 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Prilozi
- Postavio
- Postavljeno
- 6.1.2011
- 450 g
- mrkve
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 2 kašika
- Maslinovo ulje
- 1/4 šolja
- vruća voda
- 1/2 kašičica
- Sol
- 1/4 kašičica
- majčina dušica
- 1/7 kašičica
- Biber

- Zagrijte ulje u većoj tavi, dodajte mrkve i bijeli luk pa pirjajte 5 minuta.
- Nakon 5 minuta umiješajte vodu, sol, majčinu dušicu i biber a zatim dovedite do ključanja.
- Smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da pirja 10 minuta ili dok mrkva ne omekša.
- Skinite s vatre i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!