Musaka od blitve
Sastojci
Instrukcije
Krompir skuhati i izrezati na kolutove.
Blitvu obariti u slanoj vodi i isjeckati.
Na vrelom ulju propržiti crveni luk, zatim dodati mljeveno meso i dinstati nekoliko minuta.
U meso umiješati paradajz sos, peršun, mješavinu začina, biber i začine po želji, pa nastaviti s dinstanjem uz povremeno miješanje.
Kada smjesa uvrije, dodati isjeckanu blitvu i sve promiješati.
Musaku složiti u vatrostalnu posudu premazanu uljem.
Redati: krompir, fil, krompir, fil, krompir.
Površinski dio musake premazati pavlakom, staviti u rernu i peći 20-ak minuta na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.