Musaka od blitve

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 20 minuta
Musaka od blitve

Sastojci

Krompir:
1 kilogram
Blitva:
400 grama
Crveni luk:
1 glavica
Paradajz sos:
1 kašika
Pavlaka:
350 mililitara
Peršun:
1 kašičica
Ulje:
5 kašika
Mljeveno meso:
500 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Mješavina začina:
Po želji

Instrukcije

  1. Krompir skuhati i izrezati na kolutove.

  2. Blitvu obariti u slanoj vodi i isjeckati.

  3. Na vrelom ulju propržiti crveni luk, zatim dodati mljeveno meso i dinstati nekoliko minuta.

  4. U meso umiješati paradajz sos, peršun, mješavinu začina, biber i začine po želji, pa nastaviti s dinstanjem uz povremeno miješanje.

  5. Kada smjesa uvrije, dodati isjeckanu blitvu i sve promiješati.

  6. Musaku složiti u vatrostalnu posudu premazanu uljem.

  7. Redati: krompir, fil, krompir, fil, krompir.

  8. Površinski dio musake premazati pavlakom, staviti u rernu i peći 20-ak minuta na 200 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.