Musaka od crvenih, pohovanih paprika

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
crvene paprike
300 g
mljeveno juneće meso
2 komad
Jaja
1 glavica
crni luk
1 komad
mrkve
1 po potrebi
začini
1 po potrebi
peršun
1 šolja
pavlaka
Musaka od crvenih, pohovanih paprika

Ovaj recept je djelo naseg člana hannum. Njen profil i druge recepte koje je upisala možete pogledati ovdje. Ako želite da upisujete svoje recepte na kuhar.ba i tako doprinesete ovom lijepom i korisnom projektu, registrujte se ovdje – besplatno je.

  1. Ovaj recept je djelo naseg člana hannum. Njen profil i druge recepte koje je upisala možete pogledati ovdje. Ako želite da upisujete svoje recepte na kuhar.ba i tako doprinesete ovom lijepom i korisnom projektu, registrujte se ovdje - besplatno je.
  2. Paprike oprati, posušiti, valjati prvo u brašno, jaje, brašno i pržiti.
  3. Polovinu pohovanih paprika redati u pouljenu tepsiju, preko staviti fil od mesa sa lukom i začinima koje treba upržiti, dodati nasjeckanu mrkvu i peršun.
  4. Po filu redati drugi dio paprika.
  5. Prekriti tepsiju folijom i staviti da se peče oko 20 do 25 minuta na srednjoj temperaturi.
  6. Kad je gotovo, skinuti foliju i zaliti s umućenom pavlakom u koju je dodano 1 jaje.
  7. Vratiti u rernu da se dopeče i zaljev porumeni.
  8. Prijatno :)!

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*