- Vrijeme pripreme
- 30 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 31.10.2010
- 1 kg
- crvene paprike
- 300 g
- mljeveno juneće meso
- 2 komad
- Jaja
- 1 glavica
- crni luk
- 1 komad
- mrkve
- 1 po potrebi
- začini
- 1 po potrebi
- peršun
- 1 šolja
- pavlaka

Ovaj recept je djelo naseg člana hannum. Njen profil i druge recepte koje je upisala možete pogledati ovdje. Ako želite da upisujete svoje recepte na kuhar.ba i tako doprinesete ovom lijepom i korisnom projektu, registrujte se ovdje – besplatno je.
- Ovaj recept je djelo naseg člana hannum. Njen profil i druge recepte koje je upisala možete pogledati ovdje. Ako želite da upisujete svoje recepte na kuhar.ba i tako doprinesete ovom lijepom i korisnom projektu, registrujte se ovdje - besplatno je.
- Paprike oprati, posušiti, valjati prvo u brašno, jaje, brašno i pržiti.
- Polovinu pohovanih paprika redati u pouljenu tepsiju, preko staviti fil od mesa sa lukom i začinima koje treba upržiti, dodati nasjeckanu mrkvu i peršun.
- Po filu redati drugi dio paprika.
- Prekriti tepsiju folijom i staviti da se peče oko 20 do 25 minuta na srednjoj temperaturi.
- Kad je gotovo, skinuti foliju i zaliti s umućenom pavlakom u koju je dodano 1 jaje.
- Vratiti u rernu da se dopeče i zaljev porumeni.
- Prijatno :)!
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!