- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 22.3.2015
- 80 g
- riža
- 158 ml
- voda
- 2 kašika
- ulje
- 700 g
- Tikvice
- 250 g
- mladi luk
- 1 češanj
- Bijeli luk
- 1/2 kašičica
- Bosiljak
- 1/2 kašičica
- slatka paprika
- 1/2 kašičica
- origano
- 350 g
- paradajz
- 500 g
- cheddar sir

- Stavite rižu u vodu i kuhajte 20-ak minuta, dok ne omekša.
- Kvadratni pleh premažite uljem.
- U tavu sa zagrijanim uljem stavite tikvice, mladi i bijeli luk, pa kuhajte 5-6 minuta, dok ne omekšaju sastojci.
- Dodajte sol, bosiljak, papriku i origano, pa umiješajte i rižu, paradajz i 250 gr sira.
- Nastavite kuhati još nekoliko minuta, pa prebacite u posudu za pečenje.
- Pospite preostalim sirom, stavite u rernu i pecite 20 minuta na 175 °C.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!