Musaka od riže i tikvica
Sastojci
Instrukcije
Stavite rižu u vodu i kuhajte 20-ak minuta, dok ne omekša.
Kvadratni pleh premažite uljem.
U tavu sa zagrijanim uljem stavite tikvice, mladi i bijeli luk, pa kuhajte 5-6 minuta, dok ne omekšaju sastojci.
Dodajte sol, bosiljak, papriku i origano, pa umiješajte i rižu, paradajz i 250 gr sira.
Nastavite kuhati još nekoliko minuta, pa prebacite u posudu za pečenje.
Pospite preostalim sirom, stavite u rernu i pecite 20 minuta na 175 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.