Musaka s gljivama

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1/2 kg
mljeveno meso
1/2 kg
gljive
1 po potrebi
Sol
2 komad
Jaja
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
ulje
100 ml
pavlaka
1/2 kg
Krompir
Musaka s gljivama
  1. Zagrijte ulje u tavi i dodajte meso.
  2. Začinite i pržite na srednjoj temperaturi.
  3. Pomiješajte jaja i gljive i dobivenu smjesu dodajte u tavu s mesom.
  4. Premažite tepsiju uljem. Naizmjenično redajte red nasjeckanog krompira i red smjese s mesom i gljivama.
  5. Posolite i stavite u rernu da se peče.
  6. Kada je krompir mekan, izvadite musaku iz rerne, premažite pavlakom i vratite u rernu na još par minuta.
  7. Izvadite iz rerne i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*