Musaka s gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Musaka s gljivama

Sastojci

Mljeveno meso:
1/2 kilograma
Gljive:
1/2 kilograma
Sol:
Po želji
Jaja:
2 komada
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji
Pavlaka:
100 mililitara
Krompir:
1/2 kilograma

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u tavi i dodajte meso.

  2. Začinite i pržite na srednjoj temperaturi.

  3. Pomiješajte jaja i gljive i dobivenu smjesu dodajte u tavu s mesom.

  4. Premažite tepsiju uljem. Naizmjenično redajte red nasjeckanog krompira i red smjese s mesom i gljivama.

  5. Posolite i stavite u rernu da se peče.

  6. Kada je krompir mekan, izvadite musaku iz rerne, premažite pavlakom i vratite u rernu na još par minuta.

  7. Izvadite iz rerne i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.