Musaka s gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 50 minuta
Musaka s gljivama

Sastojci

Krompir:
1 kilogram
Gljive:
250 grama
Pavlaka:
1 decilitar
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Ribani sir:
4 kašike
Biber:
Po želji
Sol:
Po želji
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Krompir oprati, skuhati u ljusci, oguliti i isjeći na kolutove.

  2. Na vrelom ulju propržiti crveni luk, dodati na listove isječene gljive i izdinstati ih.

  3. Pri samom kraju dinstanja, dodati sitno isječen peršunov list, isjeckani bijeli luk, biber i sol, pa sve izmiješati.

  4. U pleh premazan uljem staviti red krompira, posoliti i pobiberiti, zatim posuti gljive, preliti ih pavlakom i postupak ponavljati do isteka materijala.

  5. Na površini treba da bude krompir, premazati ga pavlakom, dodati malo tople vode i musaku peći 20 minuta na 200 °C.

  6. Kada se zapeče, musaku posuti ribanim sirom i servirati.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.