Musaka s gljivama

Vrijeme pripreme
50 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
Krompir
250 g
gljive
1 dl
pavlaka
1 glavica
Crveni luk
1 češanj
Bijeli luk
4 kašika
ribani sir
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
ulje
Musaka s gljivama
  1. Krompir oprati, skuhati u ljusci, oguliti i isjeći na kolutove.
  2. Na vrelom ulju propržiti crveni luk, dodati na listove isječene gljive i izdinstati ih.
  3. Pri samom kraju dinstanja, dodati sitno isječen peršunov list, isjeckani bijeli luk, biber i sol, pa sve izmiješati.
  4. U pleh premazan uljem staviti red krompira, posoliti i pobiberiti, zatim posuti gljive, preliti ih pavlakom i postupak ponavljati do isteka materijala.
  5. Na površini treba da bude krompir, premazati ga pavlakom, dodati malo tople vode i musaku peći 20 minuta na 200 °C.
  6. Kada se zapeče, musaku posuti ribanim sirom i servirati.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*