- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 15 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 28.7.2010
- 6 komad
- Jaja
- 400 g
- gljive
- 1 glavica
- Crveni luk
- 100 g
- sir ementaler
- 40 g
- brašno
- 1/2 ml
- mlijeko
- 100 g
- maslo
- 1 po potrebi
- ulje
- 1 šolja
- goveđa supa
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 3 komad
- paradajz
- 1 po potrebi
- Prezla

- Zagrijte maslo u tavi.
- Dodajte prvo luk a zatim gljive pa sve propržite.
- Dodajte malo supe i kuhajte dok ne omekša.
- U međuvremenu napravite bešamel od 40 g brašna, 40 g masla i mlijeka. Dodajte bešamel u smjesu s gljivama.
- Od jaja napravite 3 omleta, iste veličine.
- Zdjelu za pečenje pospite prezlom i pomastite maslom a zatim redajte prvo omlet a onda smjesu. Ponovite isto ali tako da završite s trećim omletom.
- Pospite sirom, ukrasite kriškama paradajza pa pecite dok se sir ne otopi.
- Poslužite vruće.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!