Musaka s gljivama

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
6 komad
Jaja
400 g
gljive
1 glavica
Crveni luk
100 g
sir ementaler
40 g
brašno
1/2 ml
mlijeko
100 g
maslo
1 po potrebi
ulje
1 šolja
goveđa supa
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
3 komad
paradajz
1 po potrebi
Prezla
Musaka s gljivama
  1. Zagrijte maslo u tavi.
  2. Dodajte prvo luk a zatim gljive pa sve propržite.
  3. Dodajte malo supe i kuhajte dok ne omekša.
  4. U međuvremenu napravite bešamel od 40 g brašna, 40 g masla i mlijeka. Dodajte bešamel u smjesu s gljivama.
  5. Od jaja napravite 3 omleta, iste veličine.
  6. Zdjelu za pečenje pospite prezlom i pomastite maslom a zatim redajte prvo omlet a onda smjesu. Ponovite isto ali tako da završite s trećim omletom.
  7. Pospite sirom, ukrasite kriškama paradajza pa pecite dok se sir ne otopi.
  8. Poslužite vruće.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*