- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 23.6.2010
- 1 kg
- patlidžan
- 220 g
- mljevena govedina
- 120 g
- maslo
- 1 1/2 komad
- paradajz
- 3 glavica
- Crveni luk
- 350 ml
- kiselo mlijeko
- 1 po potrebi
- supa
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- aleva paprika

- Posolite patlidžane i ostavite da odstoje a zatim ih ocijedite.
- U tavu dodajte luk i meso. Posolite i propržite.
- Pomastite drugu tavu pa dodajte patlidžan i paradajz. Upržite i pred kraj dodajte papriku.
- Uzmite posebnu tepsiju pa redajte sloj mesa pa sloj patlidžana.
- Pospite sa supom i još malo upržite.
- Servirajte u tanjire, a u svaku porciju dodajte kiselo mlijeko.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!