Natur šnicla

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
500 g
teleći odrezak
1 glavica
crni luk
250 g
gljive
3 kašika
ulje
1 kašičica
aleva paprika
2 dl
pavlaka
1 po potrebi
peršun
80 g
brašno
Natur šnicla
  1. Izrežite odezak i napravite šnicle debljine prsta.
  2. Istucite napravljene šnicle čekičom, posolite i propržite u vrelom ulju dok ne dobiju rumenu boju.
  3. Izvadite šnicle a zatim u tu masnoću dodajte luk. Umiješajte alevu papriku i gljive.
  4. Kuhajte dok gljive ne omekšaju.
  5. Pomiješajte brašno i pavlaku pa dodajte to u smjesu s gljivama i lukom.
  6. Kada se zgusne, vratite šnicle pa sačekajte da prokuha.
  7. Pospite peršunom i poslužite vruće.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*