- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 28.7.2010
- 500 g
- teleći odrezak
- 1 glavica
- crni luk
- 250 g
- gljive
- 3 kašika
- ulje
- 1 kašičica
- aleva paprika
- 2 dl
- pavlaka
- 1 po potrebi
- peršun
- 80 g
- brašno

- Izrežite odezak i napravite šnicle debljine prsta.
- Istucite napravljene šnicle čekičom, posolite i propržite u vrelom ulju dok ne dobiju rumenu boju.
- Izvadite šnicle a zatim u tu masnoću dodajte luk. Umiješajte alevu papriku i gljive.
- Kuhajte dok gljive ne omekšaju.
- Pomiješajte brašno i pavlaku pa dodajte to u smjesu s gljivama i lukom.
- Kada se zgusne, vratite šnicle pa sačekajte da prokuha.
- Pospite peršunom i poslužite vruće.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!