Neobične puslice sa čokoladom i bademima

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Deserti
Postavio
Postavljeno
3/4 kašičica
Sol
3 komad
bjelanca
350 g
šećer u prahu
180 g
blanširani bademi
3 kašika
Šećer
250 g
čokolada
75 ml
slatko vrhnje
1 kašika
Maslac
1 po potrebi
ekstrakt maline
Neobične puslice sa čokoladom i bademima
  1. U blenderu pulsirajte bademe i 120 gr šećera u prahu 2-3 minute, pa prebacite smjesu u zdjelu.
  2. Dodajte ostatak šećera u prahu, pa sve izmiješajte.
  3. Mikserom umutite bjelanjke, pa dodajte šećer u prahu.
  4. Dodajte smjesu od badema u umućene bjelanjke, pa kašikom izjednačite smjesu.
  5. Pripremljenu smjesu stavite u plastičnu vrećicu koju ćete probušiti na jednom kraju, pa iz nje istisnuti smjesu na pleh obložen papirom za pečenje.
  6. Napravite dovoljno razmaka između puslica kako se ne bi slijepile.
  7. Ostavite da odstoje u plehu na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
  8. Pecite puslice oko 25 minuta na 150 °C, a zatim ih ostavite da se potpuno ohlade.
  9. Istopite čokoaldu sa vrhnjem u posudi stavljenoj iznad šerpe sa ključalom vodom.
  10. Skinite smjesu s vatre, a zatim umiješajte maslac i ekstrakt maline.
  11. Miješajte dok se maslac ne istopi, pa ostavite da se ohladi i očvrsne na sobnoj temperaturi.
  12. Stavite dvije puslice jednu na drugu, spajajući pljosnate dijelove, a između njih premažite smjesu od čokolade.
  13. Ovaj postupak ponavljajte do isteka materijala.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*