Neobične puslice sa čokoladom i bademima

- U blenderu pulsirajte bademe i 120 gr šećera u prahu 2-3 minute, pa prebacite smjesu u zdjelu.
- Dodajte ostatak šećera u prahu, pa sve izmiješajte.
- Mikserom umutite bjelanjke, pa dodajte šećer u prahu.
- Dodajte smjesu od badema u umućene bjelanjke, pa kašikom izjednačite smjesu.
- Pripremljenu smjesu stavite u plastičnu vrećicu koju ćete probušiti na jednom kraju, pa iz nje istisnuti smjesu na pleh obložen papirom za pečenje.
- Napravite dovoljno razmaka između puslica kako se ne bi slijepile.
- Ostavite da odstoje u plehu na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
- Pecite puslice oko 25 minuta na 150 °C, a zatim ih ostavite da se potpuno ohlade.
- Istopite čokoaldu sa vrhnjem u posudi stavljenoj iznad šerpe sa ključalom vodom.
- Skinite smjesu s vatre, a zatim umiješajte maslac i ekstrakt maline.
- Miješajte dok se maslac ne istopi, pa ostavite da se ohladi i očvrsne na sobnoj temperaturi.
- Stavite dvije puslice jednu na drugu, spajajući pljosnate dijelove, a između njih premažite smjesu od čokolade.
- Ovaj postupak ponavljajte do isteka materijala.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!