Isjeckati janjetinu na manje kockice, uvaljati u brašno izmiješano sa kašikicom soli i bibera.
U šerpu, na zagrijano maslinovo ulje staviti jedan red janjetine, da se popuni dno, poklopiti i kuhati nekoliko minuta dok se ne dobije ravnomjerna, smeđa boja mesa.
Kada meso dobije ravnomjernu smeđu boju, izvaditi ga iz šerpe, pa na isti način kuhati ostatak mesa.
Kada se sve kockice janjetine skuhaju, vratiti ih u šepu, staviti crveni, bijeli luk, celer, orahe i lovorov list u šerpu.
Poklopiti i kuhati na laganoj temperaturi uz povremeno miješanje 3-5 minuta.
Dodati 500 ml iscijeđenog soka od nara, kuhati na umjerenoj temperaturi 90 minuta uz povremeno miješanje I dodavanje vode.
Kada se varivo skuha, izvaditi lovorov list, dodati listove peršuna, nekoliko sjemenki nara i sol ukoliko je potrebno, pa poslužiti varivo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!