Neodoljiva mješavina puretine i povrća

Sastojci
Instrukcije
Krompir oguliti, oprati, narezati na tanje kolutove i posoliti.
Karfiol i brokulu očistiti, izrezati cvjetove i kuhati u slanoj, kipućoj vodi 10-ak minuta.
Skuhane cvjetove procijediti i isprati hladnom vodom.
Puretinu isjeći na kockice i propržiti na vrelom ulju uz dodavanje soli i mješavine začina po želji.
U vatrostalnu posudu premazanu uljem poredati krompir, karfiol, brokulu, puretinu i 200 gr naribanog sira.
Mješavinu peći 30 minuta na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.