Neodoljiva salata

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Salate
Postavio
Postavljeno
80 ml
majoneza
2 kašika
senf
1 kašika
mlijeko
4 komad
kuhana jaja
100 g
zelena salata
1 glavica
Crveni luk
1/2 komad
kiseli hljeb
1 kašika
Maslinovo ulje
1 češanj
Bijeli luk
1 1/2 kašičica
majčina dušica
2 kašičica
peršun
Neodoljiva salata
  1. U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti maslinovo ulje, bijeli luk, majčinu dušicu, peršun i isjeckani hljeb.
  2. Mješavinu staviti u pleh obložen papirom za pečenje i peći uz povremeno okretanje 10-ak minuta na 200 °C, dok hljeb ne postane hrskav.
  3. U međuvremenu sjediniti majonezu, senf i mlijeko u posebnoj posudi.
  4. U zdjelu za salatu staviti ispečene kockice hljeba, zelenu salatu, crveni luk i jaja.
  5. Posuti preljevom od majoneze, dodati sol i biber po želji, pa poslužiti jelo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*