Neodoljiva salata

Sastojci
Instrukcije
U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti maslinovo ulje, bijeli luk, majčinu dušicu, peršun i isjeckani hljeb.
Mješavinu staviti u pleh obložen papirom za pečenje i peći uz povremeno okretanje 10-ak minuta na 200 °C, dok hljeb ne postane hrskav.
U međuvremenu sjediniti majonezu, senf i mlijeko u posebnoj posudi.
U zdjelu za salatu staviti ispečene kockice hljeba, zelenu salatu, crveni luk i jaja.
Posuti preljevom od majoneze, dodati sol i biber po želji, pa poslužiti jelo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.