- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 15 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Salate
- Postavio
- Postavljeno
- 8.6.2012
- 80 ml
- majoneza
- 2 kašika
- senf
- 1 kašika
- mlijeko
- 4 komad
- kuhana jaja
- 100 g
- zelena salata
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1/2 komad
- kiseli hljeb
- 1 kašika
- Maslinovo ulje
- 1 češanj
- Bijeli luk
- 1 1/2 kašičica
- majčina dušica
- 2 kašičica
- peršun

- U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti maslinovo ulje, bijeli luk, majčinu dušicu, peršun i isjeckani hljeb.
- Mješavinu staviti u pleh obložen papirom za pečenje i peći uz povremeno okretanje 10-ak minuta na 200 °C, dok hljeb ne postane hrskav.
- U međuvremenu sjediniti majonezu, senf i mlijeko u posebnoj posudi.
- U zdjelu za salatu staviti ispečene kockice hljeba, zelenu salatu, crveni luk i jaja.
- Posuti preljevom od majoneze, dodati sol i biber po želji, pa poslužiti jelo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!