Neodoljiva torta od jagoda

Kategorije:

Vrijeme pripreme
45 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
240 g
kremasti sir
250 g
margarin
900 g
jagode
350 ml
slatko vrhnje
3 1/2 kašičica
ekstarkt vanilije
250 ml
mlijeko
80 g
želatin od jagoda
4 komad
Jaja
470 g
Šećer
2 1/2 kašičica
prašak za pecivo
360 g
brašno
480 g
šećer u prahu
Neodoljiva torta od jagoda
  1. U većoj posudi umutiti 400 gr šećera, 200 gr margarina i želatinu.
  2. Postepeno dodavati 4 jaja uz neprestano mućenje.
  3. 360 gr brašna pomiješati sa 2,5 kašikice praška za pecivo i 250 ml mlijeka.
  4. Ovu mješavinu postepeno dodavati u smjesu sa jajima i margarinom uz neprestano miješanje.
  5. U blenderu izmikasti 80 gr jagoda, pa ih sa 1 kašikicom vanilla ekstrakta dodati u prethodno umućenu smjesu.
  6. Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela i peći u okruglim kalupima 25 minuta na 175 °C.
  7. Pripremljeno slatko vrhnje, 2 kašike šećera i 1/2 kašikice vanilla ekstrakta umutiti mikserom.
  8. 50 gr margarina, 240 gr kremastog sira, 480 gr šećera u prahu i 2 kašikice vanilla ekstrakta mikserom umutiti u ujednačenu kremastu smjesu.
  9. Nakon što se kore ispeku i ohlade, svaku premazati filom od slatkog vrhnja, a preko fila redati isjeckane jagode.
  10. Smjesom od margarina i šećera u prahu okolo premazati tortu, a na sami vrh premazati preostali fil od slatkog vrhnja i poredati isjeckane jagode.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*