Neodoljiva torta

Kategorije:

Vrijeme pripreme
60 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
10 komad
Jaja
350 g
margarin
100 g
šećer u prahu
300 g
čokolada za kuhanje
11 kašika
Šećer
3 kašika
mljeveni orasi
500 ml
slatko vrhnje
1 gal
kompot od višanja
1 kašika
mlijeko
Neodoljiva torta
  1. 250 gr margarina umutiti sa 100 gr šećera u prahu, pa postepeno, us neprestano miksanje dodavati jedan po jedan žumanjak (10 komada).
  2. 200 gr čokolade za kuhanje istopiti, malo ohladiti, pa uz neprestano miješanje dodati u smjesu s margarinom i jajima.
  3. 1/3 ove smjese ostaviti u frižider, a 2/3 iskoristiti za koru.
  4. 10 bjelanjaka umutiti u čvrsti snijeg uz dodavanje 10 kašika šećera.
  5. U snijeg dodati 2/3 pripremljene smjese s čokoladom i 3 kašike mljevenih oraha, pa polahko, kašikom sve izmiješati.
  6. Pripremljenu smjesu staviti u pleh dimenzija 38x24 i peći 50 minuta na 180 °C.
  7. Kada se kora ispeče i ohladi, prerezati je uzduž na dva dijela.
  8. Slatko vrhnje ili šlag pjene pripremiti po uputama s pakovanja.
  9. Prvu koru poprskati sokom od višanja, premazati je jednim dijelom fila koji se hladio u frižideru,višnje složiti preko fila, premazati slatko vrhnje, staviti drugu koru, poprskati je, premazati preostalom količinom fila, pa cijelu tortu preliti ohlađenom glazurom napravljenom od 100 gr čokolade, 100 gr margarina i 1 kašikom mlijeka.
  10. Tortu ostaviti u frižider, najmanje 1 h, pa poslužiti.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*