Neodoljivi desert od jagoda

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 20 minuta
Neodoljivi desert od jagoda

Sastojci

Petit keks:
200 grama
Margarin:
90 grama
Mljeveni đumbir:
3/2 kasicica
Krem sir:
250 grama
Jogurt:
250 mililitara
Ricotta sir:
425 grama
Brašno:
5/2 gram
Jaja:
2 komada
Med:
75 grama
Jagode:
750 grama
Med:
Po želji

Instrukcije

  1. Miksajte keks u blenderu dok se ne pretvori u mrvice.

  2. Sjedinite izmrvljeni keks sa margarinom i đumbirom, pa miksajte dok ne dobijete ujednačenu masu.

  3. Ovu smjesu rasporedite u pleh dimenzija 20x30 cm, 3 cm dubine, kojeg ste prethodno premazali uljem.

  4. Prekrijete pleh, pa ostavite u frižider.

  5. Mikserom umutite krem sir, jogurt, ricotta sir i brašno.

  6. Postepeno dodajite jaja, uz konstantno mućenje, a zatim dodajte med.

  7. Mutite dok ne dobijete glatku smjesu.

  8. Ovu smjesu prelijte preko mase od keksa koju ste ostavili u frižider.

  9. Pecite u rerni na 150 °C 45-50 minuta.

  10. Isključite rernu, a unutra zadržite pleh još 30 minuta, ostavljajući vratašca rerne otvorena.

  11. Nakon 30 minuta izvadite kolač iz rerne i ostavite da odstoji oko 3 h u frižideru.

  12. Nakon što odstoji, poredajte jagode, koje možete dodatno preliti medom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.