Neodoljivi desert od jagoda

Vrijeme pripreme
2 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Deserti
Postavio
Postavljeno
200 g
petit keks
90 g
margarin
1 1/2 kašičica
Mljeveni đumbir
250 g
krem sir
250 ml
jogurt
425 g
ricotta sir
2 1/2 g
brašno
2 komad
Jaja
75 g
Med
750 g
jagode
1 po potrebi
Med
Neodoljivi desert od jagoda
  1. Miksajte keks u blenderu dok se ne pretvori u mrvice.
  2. Sjedinite izmrvljeni keks sa margarinom i đumbirom, pa miksajte dok ne dobijete ujednačenu masu.
  3. Ovu smjesu rasporedite u pleh dimenzija 20x30 cm, 3 cm dubine, kojeg ste prethodno premazali uljem.
  4. Prekrijete pleh, pa ostavite u frižider.
  5. Mikserom umutite krem sir, jogurt, ricotta sir i brašno.
  6. Postepeno dodajite jaja, uz konstantno mućenje, a zatim dodajte med.
  7. Mutite dok ne dobijete glatku smjesu.
  8. Ovu smjesu prelijte preko mase od keksa koju ste ostavili u frižider.
  9. Pecite u rerni na 150 °C 45-50 minuta.
  10. Isključite rernu, a unutra zadržite pleh još 30 minuta, ostavljajući vratašca rerne otvorena.
  11. Nakon 30 minuta izvadite kolač iz rerne i ostavite da odstoji oko 3 h u frižideru.
  12. Nakon što odstoji, poredajte jagode, koje možete dodatno preliti medom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*