Neodoljivi desert od jagoda
- Miksajte keks u blenderu dok se ne pretvori u mrvice.
- Sjedinite izmrvljeni keks sa margarinom i đumbirom, pa miksajte dok ne dobijete ujednačenu masu.
- Ovu smjesu rasporedite u pleh dimenzija 20x30 cm, 3 cm dubine, kojeg ste prethodno premazali uljem.
- Prekrijete pleh, pa ostavite u frižider.
- Mikserom umutite krem sir, jogurt, ricotta sir i brašno.
- Postepeno dodajite jaja, uz konstantno mućenje, a zatim dodajte med.
- Mutite dok ne dobijete glatku smjesu.
- Ovu smjesu prelijte preko mase od keksa koju ste ostavili u frižider.
- Pecite u rerni na 150 °C 45-50 minuta.
- Isključite rernu, a unutra zadržite pleh još 30 minuta, ostavljajući vratašca rerne otvorena.
- Nakon 30 minuta izvadite kolač iz rerne i ostavite da odstoji oko 3 h u frižideru.
- Nakon što odstoji, poredajte jagode, koje možete dodatno preliti medom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!