Nepečena torta sa piškotama
Kategorije: Torte
- Marsalu i kafu pomiješajte, pa prelijte u plitku posudu.
- Žumanjke odvojite od bjelanjaka.
- Žumanjke i šećer umutite mikserom, a zatim dodajte maskarpone i umućeni šlag.
- Pažljivo miješajte dok ne ujednačite smjesu.
- Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.
- Snijeg od bjelanjaka kašikom pomiješajte sa mješavinom od mascarpone sira.
- Piškote potopite u mješavinu soka i kafe, pa poredajte jedan sloj u kvadratnu keramičku posudu omjera 19 cm.
- Premažite piškote 1/3 fila od mascarpone sira.
- Pnovite isti postupak još dva puta, pazeći da cijelu tortu premažete ostatkom fila.
- Pospite tortu kakaom i ostavite u frižider da odstoji najmanje 2 h prije posluživanja.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!