Odvojiti žumanjke od bjelanjaka, pa žumanjke umutiti sa 4 kašike šećera, 1 kašikom brašna i vanilin šećerom.
U umućenu smjesu sipati 250 ml mlijeka, pa miješati na laganoj vatri, dok se smjesa ne zgusne.
U vreo fil umiješati 80 gr čokolade za kuhanje.
Kada se ohladi, u smjesu dodati 250 gr margarina i izjednačiti mikserom.
U posebnoj posudi napraviti agdu: staviti u posudu za kuhanje 200 gr šećera sa 60 ml vode i kuhati na umjerenoj temperaturi, dok tečnost ne postane gusta.
Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg, postepeno dodavati agdu i miješati dok se ne dobije čvrst šlag.
Na tacnu složiti: red keksa (natopljen mlijekom), fil, pa ponovo keks i postupak nastaviti do isteka materijala.
Cijeli kolač premazati napravljenim šlagom, ostaviti u frižider da se ohladi i servirati izrezan na kockice.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!