Nepečeni kolač od zobi i čokolade

Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 30 minuta
Nepečeni kolač od zobi i čokolade

Sastojci

Maslac:
200 grama
Smeđi šećer:
125 grama
Ekstarkt vanilije:
1 kašičica
Zob:
600 grama
Čokolada za kuhanje:
250 grama
Kikiriki maslac:
125 grama

Instrukcije

  1. Istopite maslac u tavi, pa dodajte šećer, vaniliju i zob.

  2. Kuhajte 5 minuta na laganoj vatri, dok se sastojci dobro ne izmiješaju.

  3. Pola te mješavine stavite u kvadratni pleh dimenzija 23 cm.

  4. Čokoladu i kikiriki maslac zajedno istopite u jednoj šerpi, postepeno miješajući dok ne dobijete glatku smjesu.

  5. Premažite preko kore od zobi.

  6. Izmrvite ostatak smjese od zobi, stavite preko čokolade, pa nježno pristisite.

  7. Poklopite, pa ostavite da odstoji u frižideru najmanje 2 h.

  8. Izrežite na kocke, pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.