Nepečeni voćni kolač

Služi: 1 osobuPriprema: 60 minuta
Nepečeni voćni kolač

Sastojci

Petit keks:
200 grama
Jabuke:
3 komada
Banane:
3 komada
Šećer u prahu:
100 grama
Mljeveni orasi:
100 grama
Puding od vanilije:
1 pakovanje
Šećer:
5 kašika
Mlijeko:
1/2 litra
Šlag pjena:
3 komada
Margarin:
30 grama
Sok od narandže:
200 mililitara

Instrukcije

  1. Jabuke i banane oguliti i sitno isjeći.

  2. U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti jabuke, banane, orahe i šećer u prahu, pa sve izmiješati.

  3. Od 1/2 l mlijeka izdvojiti 100 ml i umututi sa pudingom i 5 kašika šećera.

  4. Preostalih 400 ml mlijeka kuhati u šerpi, pa kada proključa dodati pripremljeni puding, miješati dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi.

  5. U ohlađen puding dodati 30 gr margarina i izmiksati mikserom.

  6. Petit keks potopiti u sok od narandže i poredati na pleh.

  7. Preko keksa premazati fil od voća, zatim fil od pudinga i na kraju šlag pjenu pripremljenu po uputama s vrećice.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.