Njemačka gulaš supa

Služi: 1 osobuKuhanje: 100 minuta
Njemačka gulaš supa

Sastojci

Maslo:
30 grama
Crveni luk:
1 glavica
Paprika:
2 kašike
Govedina:
450 grama
Voda:
8 šolja
Bijeli luk:
2 češnja
Ocat:
2 kašičice
Paradajz sos:
1 kašika
Sjemenke kima:
1 kašičica
Mažuran:
1 kašičica
Krompir:
2 komada

Instrukcije

  1. U loncu zagrijte maslo.

  2. Dodajte i upržite luk dok ne dobije smeđu boju, oko 5 minuta.

  3. Dodajte papriku i kuhajte još minutu.

  4. Dodajte govedinu i propržite, uz konstantno miješanje, dok ne dobije smeđu boju.

  5. Dodajte preostale sastojke, osim krompira.

  6. Dovedite do ključanja uz povremeno miješanje.

  7. Poklopite i kuhajte 1 sat a zatim dodajte krompir pa kuhajte još 20 minuta ili dok krompir ne omekša.

  8. Skinite i poslužite

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.