Norveška torta sa borovnicama
Kategorije: Torte
- Zagrijati rernu na 200 °C.
- Premazati masnoćom kalup dimenzija 20 cm x 30 cm.
- U većoj posudi miksati jaja i šećer 8-10 minuta.
- Dodati prašak za pecivo i brašno, a zatim metalnom kašikom pažljivo izjednačiti.
- Preliti smjesu u kalup i peći u rerni 35 minuta.
- Kada se ispeće i ohladi kora, prerežite ju na tri dijela.
- Pomiješajte džem sa 1 kašikom tople vode.
- Vrhnje umutite sa vanilijom i običnim šećerom.
- Jednu koru pospite jednom trećinom od pripremljene količine mlijeka, zatim premažite tanki sloj džema, pa vrhnja i na kraju pospite 150 gr borovnica.
- Preklopite borovnice drugom korom i ponovite isti postupak do isteka materijala.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!