Norveška torta sa borovnicama

Kategorije:

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
10 komad
Jaja
300 g
šećer u prahu
300 g
brašno
2 kašičica
prašak za pecivo
2 kašika
džem od jagoda
1 l
tučeno vrhnje
1 kašičica
ekstarkt vanilije
1 kašičica
Šećer
100 ml
mlijeko
500 g
borovnice
Norveška torta sa borovnicama
  1. Zagrijati rernu na 200 °C.
  2. Premazati masnoćom kalup dimenzija 20 cm x 30 cm.
  3. U većoj posudi miksati jaja i šećer 8-10 minuta.
  4. Dodati prašak za pecivo i brašno, a zatim metalnom kašikom pažljivo izjednačiti.
  5. Preliti smjesu u kalup i peći u rerni 35 minuta.
  6. Kada se ispeće i ohladi kora, prerežite ju na tri dijela.
  7. Pomiješajte džem sa 1 kašikom tople vode.
  8. Vrhnje umutite sa vanilijom i običnim šećerom.
  9. Jednu koru pospite jednom trećinom od pripremljene količine mlijeka, zatim premažite tanki sloj džema, pa vrhnja i na kraju pospite 150 gr borovnica.
  10. Preklopite borovnice drugom korom i ponovite isti postupak do isteka materijala.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*