- U većoj zdjeli sjediniti mlijeko i 30 gr gustina, pa miješati dok se ne dobije fina, glatka smjesa.
- Dodati mljeveno meso, crveni luk, sol, muškatni oraščić, biber i jaje, pa sve sastojke miješati dok se ne dobije ujednačena smjesa.
- Ostaviti u frižider 20 minuta.
- Nakon što smjesa odstoji, od nje oblikovati ćufte.
- U šerpi, na zagrijanom ulju ćufte peći 8-10 minuta, dok ne dobiju ujednačenu, smeđu boju sa svih strana.
- Izvaditi ih iz šerpe rešetkastom kašikom i staviti na papirni ubrus.
- U posebnoj posudi izmiješati goveđu supu i preostali gustin, preliti u šerpu sa masnoćom, pa kuhati na umjerenoj temperaturi dok se smjesa ne zgusne, uz neprestano miješanje.
- Nakon što se smjesa zgusne, dodati ćufte i na smanjenoj temepraturi, poklopljene u šerpi kuhati 15-ak minuta.
- Umiješati kiselo vrhnje i skinuti s vatre.
- Od skuhanog krompira napraviti pire, pa poslužiti uz napravljene ćufte.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!