Nutella torta s čokoladnim kroasanima
Kategorije: Torte
- Pomiješajte prašak za puding sa gustinom i 6 kašika šećera.
- Dodajte malo mlijeka, pa kašikom miješajte dok ne dobijete glatku masu.
- Ovu smjesu prelijte u 900 ml ključalog mlijeka, pa na laganoj vatri miješajte dok ne dobijete glatki, gusti fil.
- Dok je još uvijek vreo, fil podijelite na dva jednaka dijela.
- U jedan dio stavite izlomljenu čokoladu za kuhanje i miješajte kašikom dok se čokolada u filu ne istopi, a zatim ostavite da se potpuno ohladi.
- Drugi dio fila ostavite kakav jeste.
- Kada se filovi ohlade u svaki stavite po 1/2 margarina, a zatim umutite mikserom.
- U pravougaoni, manji kalup poredajte dva sloja petit keksa kojeg ste prethodno potopili u mlako mlijeko.
- Premažite keks filom od čokolade, a preko fila uzdužno poredajte kroasane jedan do drugog (prethodno potopljene u sok od narandže).
- Preko kroasana premažite žuti fil, a preko fila istopljenu nutelu.
- Tortu ukrasite šlag pjenom, pa nakon što odstoji najmanje 1 h u frižideru poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!