Odrezak mariniran u soku od limuna

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
goveđi odrezak
1/2 šolja
sok od limuna
1 1/2 kašičica
kora od limuna
2 češanj
Bijeli luk
1 kašičica
celer
1 kašičica
majčina dušica
1 kašičica
origano
1 kašičica
ružmarin
1/4 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
Odrezak mariniran u soku od limuna
  1. Odstranite masnoću sa odrezka pa odrezak stavite u staklenu zdjelu.
  2. U manjoj posudi pomiješajte sok od limuna, koru od limuna, bijeli luk, celer, majčinu dušicu, origano, ružmarin, sol i biber.
  3. Prelijte meso s dobivenom marinadom i ostavite da odstoji u frižideru 24 sata.
  4. Pecite odrezak na roštilju, 8-10 minuta sa svake strane, uz konstantno posipanje marinadom, ili dok ne bude pečen, po želji.
  5. Poslužite uz salatu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*