Odrezak s gljivama i bijelim lukom

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
goveđi odrezak
1/4 kašičica
Biber
1/7 kašičica
Sol
4 kašika
maslo
4 češanj
Bijeli luk
450 g
šampinjoni
3 kašika
goveđa supa
Odrezak s gljivama i bijelim lukom
  1. Začinite odrezak s soli i biberom.
  2. U većoj tavi zagrijte 1 kašiku masla. Dodajte meso i pecite 3 minute sa svake strane. Nakon 3 minute meso izvadite iz tave i zadržite toplo.
  3. U istu tavu umiješajte bijeli luk i 1 kašiku masla i pirjajte 2 minute pa odstranite luk.
  4. Dodajte gljive i preostalo maslo. Pirjajte 5 minuta uz povremeno miješanje pa dodajte supu i dovedite do ključanja. Kuhajte dok se tekućina ne apsorbira.
  5. Umiješajte bijeli luk, prelijte sadržaj tave preko pečenog odrezka i poslužite toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*