Odrezak s gljivama i bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 4 minuta
Odrezak s gljivama i bijelim lukom

Sastojci

Goveđi odrezak:
1 komad
Biber:
1/4 kašičice
Sol:
13/100 kašičice
Maslo:
4 kašike
Bijeli luk:
4 češnja
Šampinjoni:
450 grama
Goveđa supa:
3 kašike

Instrukcije

  1. Začinite odrezak s soli i biberom.

  2. U većoj tavi zagrijte 1 kašiku masla. Dodajte meso i pecite 3 minute sa svake strane. Nakon 3 minute meso izvadite iz tave i zadržite toplo.

  3. U istu tavu umiješajte bijeli luk i 1 kašiku masla i pirjajte 2 minute pa odstranite luk.

  4. Dodajte gljive i preostalo maslo. Pirjajte 5 minuta uz povremeno miješanje pa dodajte supu i dovedite do ključanja. Kuhajte dok se tekućina ne apsorbira.

  5. Umiješajte bijeli luk, prelijte sadržaj tave preko pečenog odrezka i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.