Odrezak s gljivama i kuhanom rižom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
35 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1/4 šolja
riža
170 g
goveđi odrezak
1 kašičica
ulje od kikirikija
2 komad
gljive
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Odrezak s gljivama i kuhanom rižom
  1. Skuhajte rižu slijedeći uputstvo na ambalaži.
  2. Zagrijte ulje u posudi za pečenje.
  3. Dodajte odrezak i pecite dok ne dobije smeđu boju.
  4. Izvadite i narežite odrezak na trakice.
  5. Vratite ponovo u posudu za pečenje, zajedno s gljivama.
  6. Pecite dok meso ne bude mekano i pečeno, uz povremeno okretanje.
  7. Začinite sa soli i biberom.
  8. Poslužite uz kuhanu rižu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*