Odrezak s lukom i brandyem

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 3 minuta
Odrezak s lukom i brandyem

Sastojci

Goveđi odrezak:
1 komad
Margarin:
4 kašike
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Crveni luk:
4 glavice
Peršun:
1 kašika
Brandy:
1 kašika

Instrukcije

  1. Ispecite odrezak po vlastitoj želji.

  2. Rastopite margarin u tavi pa dodajte bijeli luk, crveni luk i peršun. Pecite dok luk omekša.

  3. Umiješajte brandy i kuhajte 1-2 minute.

  4. Prelijte odrezak s umakom od luka i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.