Odrezak s lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Odrezak s lukom

Sastojci

Goveđi odrezak:
1 komad
Crveni luk:
2 glavice
Bijeli luk:
1 češanj
Korijander:
2 kašičice
Sol:
3/2 kasicica
Biber:
1/2 kašičice
Crvena paprika:
3/2 kasicica
Sok od limuna:
2 kašike
Šećer:
1 kašičica
Umak od soje:
2 kašike

Instrukcije

  1. U većoj zdjeli pomiješajte crveni luk, bijeli luk, korijander, sol, papriku, umak od soje i sok od limuna.

  2. Stavite odrezak u zdjelu s lukom i ostavite da marinira preko noći.

  3. Zagrijte ulje u tavi i pecite odrezak 12 minuta.

  4. Umiješajte marinadu s lukom i pecite još 2 minute.

  5. Skinite sa toplote i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.