Odrezak s octom, paradajzom, bosiljkom i sirom

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
goveđi odrezak
6 komad
paradajz
1/4 šoljica
Bosiljak
2 kašičica
kopar
175 g
feta sir
4 komad
Bijeli luk
1 kašika
vinski ocat
2 kašika
Maslinovo ulje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
maslinovo ulje u spreju
Odrezak s octom, paradajzom, bosiljkom i sirom
  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 200 ° C. Obložite tepsiju folijom, stavite paradajz i pecite.
  2. Pospite koprom a zatim dodajte bijeli luk i izmrvljeni sir.
  3. Dodajte pola šolice ulja i začinite sa soli i biberom. Pecite 15 minuta ili dok paradajz ne omekša.
  4. Skinite i ostavite sa strane.
  5. Stavite odrezke u nemetalnu zdjelu, dodajte preostalo ulje, vinski ocat i začinite sa soli i biberom. Prekrijte i ostavite u frižider 5 minuta.
  6. Zagrijte grill tavu na većoj temperaturi. Pecite odrezke 4 minute sa svake strane ili po svom ukusu.
  7. Poslužite odrezke s pečenim paradajzom, koprom, bijelim lukom i izmrvljenim sirom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*