Odrezak s octom, paradajzom, bosiljkom i sirom

Sastojci
Instrukcije
Prethodno zagrijte pećnicu na 200 ° C. Obložite tepsiju folijom, stavite paradajz i pecite.
Pospite koprom a zatim dodajte bijeli luk i izmrvljeni sir.
Dodajte pola šolice ulja i začinite sa soli i biberom. Pecite 15 minuta ili dok paradajz ne omekša.
Skinite i ostavite sa strane.
Stavite odrezke u nemetalnu zdjelu, dodajte preostalo ulje, vinski ocat i začinite sa soli i biberom. Prekrijte i ostavite u frižider 5 minuta.
Zagrijte grill tavu na većoj temperaturi. Pecite odrezke 4 minute sa svake strane ili po svom ukusu.
Poslužite odrezke s pečenim paradajzom, koprom, bijelim lukom i izmrvljenim sirom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.