Odrezak sa mrkvom i slanutcima

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Odrezak sa mrkvom i slanutcima

Sastojci

Maslinovo ulje:
2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Mrkve:
2 komada
Bijeli luk:
2 češnja
Piment:
3/2 kasicica
Ribizle:
55 grama
Riža:
250 grama
Voda:
500 mililitara
Slanutci:
400 grama
Kopar:
1 kašičica
Orasi:
60 grama
Goveđi odrezak:
8 komada
Feta sir:
100 grama

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte crveni i bijeli luk, mrkvu i kuhajte 3-4 minute uz miješanje ili dok ne omekša.

  2. Dodajte piment, ribizle, vodu i rižu. Pokrijte i kuhajte 12 minuta ili dok se tekućina ne apsorbira.

  3. Dodajte slanutke i začinite sa soli i biberom.

  4. Skinite i ostavite prekriveno 10 minuta. Umiješajte kopar i orahe.

  5. U međuvremenu zagrijte tavu ponovo. Začinite odreske sa soli i biberom.

  6. Pecite pola odrezaka 1-2 minute sa svake strane ili dok ne budu pečeni. Prenesite na tanjir, prekrijte sa folijom i ponovite isto sa preostalim odrezcima.

  7. Prelijte odrezke napravljenom smijesom i pospite feta sir po vrhu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.