Odrezak sa mrkvom i slanutcima

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
Maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
2 komad
mrkve
2 češanj
Bijeli luk
1 1/2 kašičica
Piment
55 g
ribizle
250 g
riža
500 ml
voda
400 g
slanutci
1 kašičica
kopar
60 g
orasi
8 komad
goveđi odrezak
100 g
feta sir
Odrezak sa mrkvom i slanutcima
  1. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte crveni i bijeli luk, mrkvu i kuhajte 3-4 minute uz miješanje ili dok ne omekša.
  2. Dodajte piment, ribizle, vodu i rižu. Pokrijte i kuhajte 12 minuta ili dok se tekućina ne apsorbira.
  3. Dodajte slanutke i začinite sa soli i biberom.
  4. Skinite i ostavite prekriveno 10 minuta. Umiješajte kopar i orahe.
  5. U međuvremenu zagrijte tavu ponovo. Začinite odreske sa soli i biberom.
  6. Pecite pola odrezaka 1-2 minute sa svake strane ili dok ne budu pečeni. Prenesite na tanjir, prekrijte sa folijom i ponovite isto sa preostalim odrezcima.
  7. Prelijte odrezke napravljenom smijesom i pospite feta sir po vrhu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*