Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte crveni i bijeli luk, mrkvu i kuhajte 3-4 minute uz miješanje ili dok ne omekša.
Dodajte piment, ribizle, vodu i rižu. Pokrijte i kuhajte 12 minuta ili dok se tekućina ne apsorbira.
Dodajte slanutke i začinite sa soli i biberom.
Skinite i ostavite prekriveno 10 minuta. Umiješajte kopar i orahe.
U međuvremenu zagrijte tavu ponovo. Začinite odreske sa soli i biberom.
Pecite pola odrezaka 1-2 minute sa svake strane ili dok ne budu pečeni. Prenesite na tanjir, prekrijte sa folijom i ponovite isto sa preostalim odrezcima.
Prelijte odrezke napravljenom smijesom i pospite feta sir po vrhu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!