Odrezak sa sosom od zelenog bibera

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 komad
goveđi odrezak
2 kašičica
Maslinovo ulje
100 ml
bijelo vino
150 ml
goveđa osnova
5 kašičica
zeleni biber
1 kašičica
senf
3 kašika
vrhnje za kuhanje
1 po potrebi
zelena salata
Odrezak sa sosom od zelenog bibera
  1. Premažite odrezke maslinovim uljem i začinite sa soli i biberom.
  2. Zagrijte tavu na većoj temperaturi a zatim dodajte odrezke i pecite po 2 minute sa svake strane ili dok ne budu pečeni po vlastitoj želji.
  3. Skinite i ostaviti sa strane. Zadržite toplotu dok ne napravite umak.
  4. Dodajte vino i goveđu osnovu u tavu. Dovedite do ključanja da se umak smanji za pola.
  5. Smanjite temperaturu i dodajte biber. Zatim umutite senf i vrhnje. Neka se lagano kuha 2-3 minute dok se umak ne zgusne i ne dobije aromu.
  6. Stavite odrezke u tanjire za posluživanje. Kašikom prelijte umak preko odrezaka. Poslužite uz zelenu salatu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*