Odrezak u umaku od gljiva

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
70 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
goveđi odrezak
200 g
gljive
1 kašičica
senf
4 kašičica
ljuti umak
3 kašika
Maslac
1 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
1/4 kašičica
Crvena paprika
1 kašika
luk
70 ml
sok od limuna
Odrezak u umaku od gljiva
  1. Odrezak premazati senfom.
  2. U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti ljuti umak, maslac, sol, biber, papriku, luk i sok od limuna.
  3. Staviti odrezak u umak i ostaviti da odstoji 2 sata.
  4. U tavi, na zagrijanom ulju ispeći odrezak, ujednačeno, s obje strane.
  5. Posebno peći gljive dok ne dobiju smeđu boju.
  6. Odrezak staviti u tanjir za posluživanje, posuti pripremljenim gljivama i servirati.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*