Odrezak u umaku od gljiva

Služi: 1 osobuKuhanje: 70 minutaPriprema: 20 minuta
Odrezak u umaku od gljiva

Sastojci

Goveđi odrezak:
1 komad
Gljive:
200 grama
Senf:
1 kašičica
Ljuti umak:
4 kašičice
Maslac:
3 kašike
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/4 kašičice
Crvena paprika:
1/4 kašičice
Luk:
1 kašika
Sok od limuna:
70 mililitara

Instrukcije

  1. Odrezak premazati senfom.

  2. U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti ljuti umak, maslac, sol, biber, papriku, luk i sok od limuna.

  3. Staviti odrezak u umak i ostaviti da odstoji 2 sata.

  4. U tavi, na zagrijanom ulju ispeći odrezak, ujednačeno, s obje strane.

  5. Posebno peći gljive dok ne dobiju smeđu boju.

  6. Odrezak staviti u tanjir za posluživanje, posuti pripremljenim gljivama i servirati.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.