- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 70 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 22.3.2012
- 1 komad
- goveđi odrezak
- 200 g
- gljive
- 1 kašičica
- senf
- 4 kašičica
- ljuti umak
- 3 kašika
- Maslac
- 1 kašičica
- Sol
- 1/4 kašičica
- Biber
- 1/4 kašičica
- Crvena paprika
- 1 kašika
- luk
- 70 ml
- sok od limuna

- Odrezak premazati senfom.
- U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti ljuti umak, maslac, sol, biber, papriku, luk i sok od limuna.
- Staviti odrezak u umak i ostaviti da odstoji 2 sata.
- U tavi, na zagrijanom ulju ispeći odrezak, ujednačeno, s obje strane.
- Posebno peći gljive dok ne dobiju smeđu boju.
- Odrezak staviti u tanjir za posluživanje, posuti pripremljenim gljivama i servirati.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!