Odrezak u umaku od gljiva
Služi: 1 osobuKuhanje: 70 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Goveđi odrezak:
1 komad
Gljive:
200 grama
Senf:
1 kašičica
Ljuti umak:
4 kašičice
Maslac:
3 kašike
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/4 kašičice
Crvena paprika:
1/4 kašičice
Luk:
1 kašika
Sok od limuna:
70 mililitara
Instrukcije
Odrezak premazati senfom.
U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti ljuti umak, maslac, sol, biber, papriku, luk i sok od limuna.
Staviti odrezak u umak i ostaviti da odstoji 2 sata.
U tavi, na zagrijanom ulju ispeći odrezak, ujednačeno, s obje strane.
Posebno peći gljive dok ne dobiju smeđu boju.
Odrezak staviti u tanjir za posluživanje, posuti pripremljenim gljivama i servirati.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.