Odrezak u umaku od paradajza i luka

Služi: 1 osobuKuhanje: 140 minutaPriprema: 10 minuta
Odrezak u umaku od paradajza i luka

Sastojci

Maslinovo ulje:
2 kašike
Odrezak:
4 komada
Vinski ocat:
4 kašike
Crveni luk:
3 glavice
Bijeli luk:
3 češnja
Paprike:
1/2 kašičice
Crno vino:
100 mililitara
Paradajz:
400 grama
Umak od paradajza:
1 kašičica
Korijander:
Po želji

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 140 °C.

  2. Zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja u tavi i propržite odrezke. Kada odresci dobiju smeđu boju izvadite ih i stavite u posudu za pečenje.

  3. U istu tavu dodajte preostalo ulje, ocat i crveni luk. Kuhajte 10-15 minuta ili dok luk ne omekša.

  4. Umiješajte bijeli luk, papriku, paradajz, umak od paradajza i kuhajte još 1-2 minute.

  5. Začinite umak te s njim prelijte odrezke i sve stavite u pećnicu.

  6. Pecite 120 minuta uz povremeno miješanje i dodavanje vode po potrebi.

  7. Izvadite iz pećnice, pospite s nasjeckanim korijanderom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.