Odrezak u umaku od paradajza i luka
Sastojci
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 140 °C.
Zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja u tavi i propržite odrezke. Kada odresci dobiju smeđu boju izvadite ih i stavite u posudu za pečenje.
U istu tavu dodajte preostalo ulje, ocat i crveni luk. Kuhajte 10-15 minuta ili dok luk ne omekša.
Umiješajte bijeli luk, papriku, paradajz, umak od paradajza i kuhajte još 1-2 minute.
Začinite umak te s njim prelijte odrezke i sve stavite u pećnicu.
Pecite 120 minuta uz povremeno miješanje i dodavanje vode po potrebi.
Izvadite iz pećnice, pospite s nasjeckanim korijanderom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.