Odrezak u umaku od paradajza i luka

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
140 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
Maslinovo ulje
4 komad
odrezak
4 kašika
vinski ocat
3 glavica
Crveni luk
3 češanj
Bijeli luk
1/2 kašičica
paprike
100 ml
crno vino
400 g
paradajz
1 kašičica
umak od paradajza
1 po potrebi
korijander
Odrezak u umaku od paradajza i luka
  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 140 stepeni.
  2. Zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja u tavi i propržite odrezke. Kada odresci dobiju smeđu boju izvadite ih i stavite u posudu za pečenje.
  3. U istu tavu dodajte preostalo ulje, ocat i crveni luk. Kuhajte 10-15 minuta ili dok luk ne omekša.
  4. Umiješajte bijeli luk, papriku, paradajz, umak od paradajza i kuhajte još 1-2 minute.
  5. Začinite umak te s njim prelijte odrezke i sve stavite u pećnicu.
  6. Pecite 120 minuta uz povremeno miješanje i dodavanje vode po potrebi.
  7. Izvadite iz pećnice, pospite s nasjeckanim korijanderom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*