Odrezak u vinskom ocatu s paradajz salatom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Odrezak u vinskom ocatu s paradajz salatom

Sastojci

Tjestenina:
200 grama
Maslinovo ulje:
2 kašike
Vinski ocat:
1/4 šoljice
Bijeli luk:
2 češnja
Goveđi odrezak:
4 komada
Maslinovo ulje:
Po želji
Cherry paradajz:
250 grama
Bosiljak:
1/4 šoljice
Zelena salata:
50 grama

Instrukcije

  1. Tjesteninu kuhajte u loncu kipuće, slane vode, slijedite uputstvo na ambalaži ili dok ne omekša. Iscijedite. Prebacite u posebnu zdjelu i dodajte ulje. Izmješajte.

  2. Dodajte u posebnu keramičku (ili staklenu) zdjelu vinski ocat, ostatak ulja i bijeli luk. Dodajte odrezak pa to izmiješajte.

  3. Pomastite tavu s uljem. Dobro zagrijte i pecite odrezak 3-4 minute sa svake strane ili po želji. Prebacite na tanjir, prekrijte folijom i sačekajte do 5 minuta.

  4. Kuhajte paradajz 3-4 minute ili dok ne omekša.

  5. Pomiješajte paradajz, bosiljak, zelenu salatu i preostali bijeli luk s tjesteninom. Začinite sa soli i biberom. Služite u kombinaciji s odreskom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.