Odrezak u vinskom ocatu s paradajz salatom

Kategorije:

Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
200 g
tjestenina
2 kašika
Maslinovo ulje
1/4 šoljica
vinski ocat
2 češanj
Bijeli luk
4 komad
goveđi odrezak
1 po potrebi
Maslinovo ulje
250 g
cherry paradajz
1/4 šoljica
Bosiljak
50 g
zelena salata
Odrezak u vinskom ocatu s paradajz salatom
  1. Tjesteninu kuhajte u loncu kipuće, slane vode, slijedite uputstvo na ambalaži ili dok ne omekša. Iscijedite. Prebacite u posebnu zdjelu i dodajte ulje. Izmješajte.
  2. Dodajte u posebnu keramičku (ili staklenu) zdjelu vinski ocat, ostatak ulja i bijeli luk. Dodajte odrezak pa to izmiješajte.
  3. Pomastite tavu s uljem. Dobro zagrijte i pecite odrezak 3-4 minute sa svake strane ili po želji. Prebacite na tanjir, prekrijte folijom i sačekajte do 5 minuta.
  4. Kuhajte paradajz 3-4 minute ili dok ne omekša.
  5. Pomiješajte paradajz, bosiljak, zelenu salatu i preostali bijeli luk s tjesteninom. Začinite sa soli i biberom. Služite u kombinaciji s odreskom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*