Omlet s govedinom i sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Jaja:
6 komada
Mlijeko:
3/4 šolje
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Cheddar sir:
3/2 solja
Zeleni luk:
1 glavica
Govedina:
3 kriške
Maslo:
1 kašika
Parmezan:
1 kašika
Hljeb:
Po želji
Instrukcije
Umutite jaja i mlijeko dok ne dobijete glatku smjesu.
Dodajte začine, cheddar sir, luk i govedinu.
Zagrijte maslo u tavi za omlet.
Prelijte smjesu u tavu i pospite s parmezanom.
Pecite na većoj temperaturi 15 minuta ili dok smjesa ne dobije zlatnu boju.
Poslužite uz hljeb.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.