Omlet s tunjevinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 7 minutaPriprema: 3 minuta

Sastojci
Tunjevina:
50 grama
Crveni luk:
1/4 glavice
Jaja:
2 komada
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Maslinovo ulje:
1 kašičica
Instrukcije
Umutite jaja u zdjeli pa dodajte sol, biber i tunjevinu.
Zagrijte ulje u tavi i dodajte luk. Pecite dok luk ne dobije smeđu boju.
Dodajte smjesu s jajima i tunjevinom u tavu s lukom, izmiješajte i pecite 5 minuta.
Nakon 5 minuta skinite sa vatre i poslužite uz salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.