Omlet s tunjevinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 7 minutaPriprema: 3 minuta
Omlet s tunjevinom

Sastojci

Tunjevina:
50 grama
Crveni luk:
1/4 glavice
Jaja:
2 komada
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Maslinovo ulje:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Umutite jaja u zdjeli pa dodajte sol, biber i tunjevinu.

  2. Zagrijte ulje u tavi i dodajte luk. Pecite dok luk ne dobije smeđu boju.

  3. Dodajte smjesu s jajima i tunjevinom u tavu s lukom, izmiješajte i pecite 5 minuta.

  4. Nakon 5 minuta skinite sa vatre i poslužite uz salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.