Omlet sa patlidžanom
Sastojci
Instrukcije
Stavite patlidžan u hladnu vodu i ostavite da odstoji 30 minuta a zatim ocijedite.
Zagrijte 3 kašike maslinovog ulja u tavi pa dodajte patlidžan i pirjajte dok patlidžan ne dobije smeđu boju.
Umiješajte paradajz sos i skinite s vatre.
Zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja u većoj tavi, dodajte jaja i sir pa pecite, na niskoj temperaturi, dok jaja ne budu pečena
Umiješajte smjesu sa patlidžanom i paradajz sosom, skinite s vatre i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.