- Vrijeme pripreme
- 4 minute
- Vrijeme kuhanja
- 15 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 22.12.2010
- 1 šolja
- patlidžan
- 4 kašika
- Maslinovo ulje
- 1/2 šolja
- paradajz sos
- 8 komad
- Jaja
- 1/2 kašičica
- Sol
- 1/2 šolja
- cheddar sir

- Stavite patlidžan u hladnu vodu i ostavite da odstoji 30 minuta a zatim ocijedite.
- Zagrijte 3 kašike maslinovog ulja u tavi pa dodajte patlidžan i pirjajte dok patlidžan ne dobije smeđu boju.
- Umiješajte paradajz sos i skinite s vatre.
- Zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja u većoj tavi, dodajte jaja i sir pa pecite, na niskoj temperaturi, dok jaja ne budu pečena
- Umiješajte smjesu sa patlidžanom i paradajz sosom, skinite s vatre i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!