Omlet sa patlidžanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 4 minuta
Omlet sa patlidžanom

Sastojci

Patlidžan:
1 šolja
Maslinovo ulje:
4 kašike
Paradajz sos:
1/2 šolje
Jaja:
8 komada
Sol:
1/2 kašičice
Cheddar sir:
1/2 šolje

Instrukcije

  1. Stavite patlidžan u hladnu vodu i ostavite da odstoji 30 minuta a zatim ocijedite.

  2. Zagrijte 3 kašike maslinovog ulja u tavi pa dodajte patlidžan i pirjajte dok patlidžan ne dobije smeđu boju.

  3. Umiješajte paradajz sos i skinite s vatre.

  4. Zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja u većoj tavi, dodajte jaja i sir pa pecite, na niskoj temperaturi, dok jaja ne budu pečena

  5. Umiješajte smjesu sa patlidžanom i paradajz sosom, skinite s vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.