Omlet sa špinatom

Sastojci
Instrukcije
Stavite špinat u kipuću vodu i kuhajte oko 5 minuta a zatim izvadite i dobro ocijedite.
Rastopite 1 kašiku masla u tavi pa dodajte luk i pecite dok luk ne dobije zlatnu boju, a zatim luk izvadite i pomiješajte sa kuhanim špinatom. Začinite sa soli i biberom.
Umutite jaja u manjoj zdjeli, pa zagrijte preostalo maslu u tavi i pecite jaja 1 minutu a zatim umiješajte špinat i luk.
Smanjite temperaturu i pecite 2-3 minute uz povremeno miješanje.
Skinite s toplote i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.