Omlet sa špinatom

Služi: 1 osobuKuhanje: 6 minutaPriprema: 5 minuta
Omlet sa špinatom

Sastojci

Špinat:
450 grama
Crveni luk:
1/2 glavice
Jaja:
4 komada
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Maslo:
2 kašike

Instrukcije

  1. Stavite špinat u kipuću vodu i kuhajte oko 5 minuta a zatim izvadite i dobro ocijedite.

  2. Rastopite 1 kašiku masla u tavi pa dodajte luk i pecite dok luk ne dobije zlatnu boju, a zatim luk izvadite i pomiješajte sa kuhanim špinatom. Začinite sa soli i biberom.

  3. Umutite jaja u manjoj zdjeli, pa zagrijte preostalo maslu u tavi i pecite jaja 1 minutu a zatim umiješajte špinat i luk.

  4. Smanjite temperaturu i pecite 2-3 minute uz povremeno miješanje.

  5. Skinite s toplote i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.