Orasi u šećeru i cimetu

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
1 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Deserti
Postavio
Postavljeno
500 g
pekan orasi
1 kašika
voda
1 komad
bjelanjak
250 g
Šećer
3/4 kašičica
Sol
1/2 kašičica
ciment
Orasi u šećeru i cimetu
  1. U jednoj posudi umutite bjelanjak i vodu.
  2. U posebnoj posudi pomiješajte šećer, sol i cimet.
  3. Stavite orahe u umućeni bjelanjak i izmiješajte sve.
  4. Nakon toga izvadite orahe i uvaljajte u smjesu od šećera i drugih sastojaka.
  5. Poredajte ih na plah za pečenje premazan uljem.
  6. Pecite jedan sat na 250 °C, miješajući ih svakih 15 minuta.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*