Osvježavajuća sladoled-torta

Kategorije:

Vrijeme pripreme
6 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
80 ml
slatko od jagoda
500 ml
sladoled od jagode
500 ml
sladoled od vanilije
12 komad
puslice
500 ml
sladoled od čokolade
6 komad
čokoladne bombone
250 g
jagode
2 kašika
šećer u prahu
1 kašika
brandy
Osvježavajuća sladoled-torta
  1. Stavite slatko u manju šerpu i ostavite da proključa.
  2. Kuhajte 3-4 minute uz povremeno miješanje, a zatim ostavite u frižider 5-6 minuta.
  3. Sladoled od jagoda stavite u veću posudu, pa prelijte i slatko od jagoda.
  4. Ovu smjesu stavite u kalup dimenzija 9 cm x 22 cm, 7 cm dubine, obložen papirom za pečenje.
  5. Stavite u zamrzivač i zadržite 2 h.
  6. Omekšajte sladoled od vanilije, pa dodajte puslice od vanilije.
  7. Premažite preko zamrznutog sloja od jagoda, pa ponovo vratite u zamrzivač i zadržite dok ne očvrsne.
  8. Omekšajte i sladoled od čokolade, dodajte izmrvljene čokoladne bombone i nanesite preko sloja od vanilije.
  9. Prekrijte plastičnom vrećicom, a zatim i folijom.
  10. Ostavite ponovo u zamrzivač dok ne očvrsne.
  11. Pomiješajte svježe jagode, šećer i brendi.
  12. Ostavite da odstoji oko 30 minuta dok se ne pretvori u sirup.
  13. Prije posluživanja ostavite da torta odstoji 5 minut ana sobnoj temperaturi.
  14. Izrežite na kriške i prelijte ovim sirupom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*