Osvježavajuća sladoled-torta

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 40 minuta
Osvježavajuća sladoled-torta

Sastojci

Slatko od jagoda:
80 mililitara
Sladoled od jagode:
500 mililitara
Sladoled od vanilije:
500 mililitara
Puslice:
12 komada
Sladoled od čokolade:
500 mililitara
Čokoladne bombone:
6 komada
Jagode:
250 grama
Šećer u prahu:
2 kašike
Brandy:
1 kašika

Instrukcije

  1. Stavite slatko u manju šerpu i ostavite da proključa.

  2. Kuhajte 3-4 minute uz povremeno miješanje, a zatim ostavite u frižider 5-6 minuta.

  3. Sladoled od jagoda stavite u veću posudu, pa prelijte i slatko od jagoda.

  4. Ovu smjesu stavite u kalup dimenzija 9 cm x 22 cm, 7 cm dubine, obložen papirom za pečenje.

  5. Stavite u zamrzivač i zadržite 2 h.

  6. Omekšajte sladoled od vanilije, pa dodajte puslice od vanilije.

  7. Premažite preko zamrznutog sloja od jagoda, pa ponovo vratite u zamrzivač i zadržite dok ne očvrsne.

  8. Omekšajte i sladoled od čokolade, dodajte izmrvljene čokoladne bombone i nanesite preko sloja od vanilije.

  9. Prekrijte plastičnom vrećicom, a zatim i folijom.

  10. Ostavite ponovo u zamrzivač dok ne očvrsne.

  11. Pomiješajte svježe jagode, šećer i brendi.

  12. Ostavite da odstoji oko 30 minuta dok se ne pretvori u sirup.

  13. Prije posluživanja ostavite da torta odstoji 5 minut ana sobnoj temperaturi.

  14. Izrežite na kriške i prelijte ovim sirupom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.