Osvježavajuća sladoled-torta
Sastojci
Instrukcije
Stavite slatko u manju šerpu i ostavite da proključa.
Kuhajte 3-4 minute uz povremeno miješanje, a zatim ostavite u frižider 5-6 minuta.
Sladoled od jagoda stavite u veću posudu, pa prelijte i slatko od jagoda.
Ovu smjesu stavite u kalup dimenzija 9 cm x 22 cm, 7 cm dubine, obložen papirom za pečenje.
Stavite u zamrzivač i zadržite 2 h.
Omekšajte sladoled od vanilije, pa dodajte puslice od vanilije.
Premažite preko zamrznutog sloja od jagoda, pa ponovo vratite u zamrzivač i zadržite dok ne očvrsne.
Omekšajte i sladoled od čokolade, dodajte izmrvljene čokoladne bombone i nanesite preko sloja od vanilije.
Prekrijte plastičnom vrećicom, a zatim i folijom.
Ostavite ponovo u zamrzivač dok ne očvrsne.
Pomiješajte svježe jagode, šećer i brendi.
Ostavite da odstoji oko 30 minuta dok se ne pretvori u sirup.
Prije posluživanja ostavite da torta odstoji 5 minut ana sobnoj temperaturi.
Izrežite na kriške i prelijte ovim sirupom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.