Palačinci od tikvica
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte rernu na 200°C.
Koristeći ribež sa krupnim rupama, ribajte tikvice.
Prebacite ribane tikvice u veliku zdjelu i posolite. Promiješajte tikvice i ostavite sa strane 20 minuta dok so ne izvuče višak tečnosti iz tikvica.
Iscijedite višak tečnosti iz tikvica u zdjelu.
Vratite tikvice u veliku zdjelu i dodajte sjeckani mladi luk, ribani parmezan, origano, bijeli luk u prahu, crni biber i jaje, te dobro promiješajte dok se sve ne sjedini.
Podijelite smjesu od tikvica na 6 jednakih palačinki na plehu obloženom papirom za pečenje.
Pecite 35 minuta, dok palačinke ne postanu zlatno smeđe.
Ostavite palačinke da se hlade 10-15 minuta da se stegnu.
Poslužite uz omiljeni umak.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.