Palačinci s mesom i sirom

- Umak:
- Zagrijte 1 kašiku masla u tavi.
- Dodajte 1 kašiku brašna, 1/4 kašike šećera i 1/4 kašičice nasjeckanih oraščića.
- Kuhajte dok se ne počnu pojavljivati mjehurići.
- Skiniti s toplote pa dodajte 1 šolju mlijeka.
- Vratite na toplotu i kuhajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
- Dodajte 2 kašike parmezana, herendanog.
- Umak je gotov kad se sir rastopi.
- Uputstva:
- Zagrijte ulje u većoj tavi.
- Dodajte meso, gljive, crveni luk, bijeli luk, sol, bosiljak, cimet, umak od paradajza i supu.
- Dovedite do ključanja a zatim smanjite temperaturu i kuhajte oko 20 minuta, uz povremeno miješanje, dok se smjesa ne zgusne.
- Koristite 4 gotova palačinka za porciju.
- U podmazanu posudu za pečenje, stavite palačinak, zatim sloj smjese s mesom i na kraju pospite s 1 1/2 kašikom sira.
- Prekrijte sljedećim palačinkom, i ponovite isto sa preostala 3 palačinka s tim da završite s smjesom od mesa.
- Pospite svaku porciju s napravljenim umakom i preostalim sirom.
- Stavite u rernu i pecite 20-25 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
- Izvadite iz rerne i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!