Palačinke od brokule i parmezana

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Palačinke od brokule i parmezana

Sastojci

Brokule:
1 svežanj
Jaja:
1 komad
Brašno:
100 grama
Parmezan:
40 grama
Mlijeko:
125 mililitara
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
0 kašičice
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Brokulu podijelite na cvjetove i stavite ih u ključalu vodu da kuhaju 5-6 minuta, u poklopljenoj šerpi.

  2. Izvadite ih iz šerpe i procijedite.

  3. U posebnoj posudi umutite jaje, pa dodajte brašno, sir, sol i biber.

  4. Dodajte mlijeko, pa i skuhane cvjetove brokule.

  5. Kašikom ili viljuškom zgnječite brokulu i umutite smjesu.

  6. U tavi, na zagrijanom ulju, u serijama pecite palačinke i nakon što se ispeku stavite ih na papirni ubrus kako bi se upila masnoća.

  7. Poslužite ih uz pavlaku.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.